中文
Українська
Türkçe
Svenska
Српски
Shqip
Slovenščina
Slovenčina
Русский
Română
Português
Polski
Norsk (bokmål / riksmål)
Nederlands
Myanmasa
Latviešu
Lietuvių
한국어
ქართული
日本語
Italiano
Íslenska
Bahasa Indonesia
Հայերեն
Magyar
Hrvatski
Galego
Gaeilge
Français
Suomi
فارسی
Euskara
Eesti
Español
English
Ελληνικά
Deutsch
Dansk
Cymraeg
Česky
Català
Bosanski
Български
Беларуская
العربية
APRICOTSFOLLEM A LA PRIMERA CITA

Què és la prostitució ètica?

  • La prostitució ètica és un concepte, nascut a Apricots, que promou pràctiques transparents i honestes en el sector del sexe de pagament.
  • És un comportament basat en el respecte per les persones que decideixen dedicar-se a la professió més antiga del món i per la seva llibertat.
  • És oposar-se a qualsevol abús i maltractament.
  • És lluitar pels drets de les/els treballadors/as sexuals.
  • És sortir-se del corrent tèrbol i obscur que arrossega a molts actors involucrats en el sector del sexe de pagament tradicional.
  • És el camí que cada persona del sector hauria de seguir.
  • La prostitució ètica no és res més que aplicar el sentit comú.

Els mitjans de comunicació no sempre són capaços d'explicar de forma exhaustiva i precisa el món de la prostitució. De fet, de vegades sembla que prostitució sigui sinònim de tracta, quan en realitat les coses són molt diferents. Per aquesta raó, des de Apricots, sentim la necessitat d'aclarir molts conceptes relacionats amb aquest sector, així que preparem la infografia de la prostitució més completa i clara que hi ha. També perquè és l'única.

A vegades pensem saber molt sobre un tema perquè l’hem escoltat repetidament als mitjans de comunicació. Això ens permet formular idees i opinions al respecte, si bé no hauríem d’oblidar que els mitjans de comunicació ens proporcionen una construcció mediàtica de la realitat i prefiguren d’alguna manera la acceptació social o rebuig dels temes tractats.

A més, avui més que ahir, els mitjans tenen que enfrontar-se amb la immediatesa, perquè amb Internet el que ara és actualitat, en 5 minuts ja és història. Això comporta que el temps per contrastar les informacions es redueïxi de forma dràstica. Així, resulta molt fàcil cometre errors o imprecisions, especialment quan es parla de xifres.

I les xifres errònies que es generen al voltant d’un tema tan debatut com la prostitució, són una praxis habitual. Per aquesta raó, des d’Apricots, hem decidit que era necessari aclarar conceptes al voltant del sexe de pagament, amb aquesta infografia.

Esperem que la nostra aportació serveix per aclarar dubtes sobre el món del sexe de pagament. Mentrestant, seguirem construïnt el camí per a que la prostitució ètica sigui molt aviat una realitat.

Infografía sobre prostitución en España
Lluitem contra la tracta de persones i l'explotació sexual i ens agradaria que t'unissis a nosaltres. No et quedis callad@/callat, denúncia! Contacta amb la Policia Nacional a l'adreça trata@policia.es, o bé truca al 900 105 090. Gràcies!