中文
Українська
Türkçe
Svenska
Српски
Shqip
Slovenščina
Slovenčina
Русский
Română
Português
Polski
Norsk (bokmål / riksmål)
Nederlands
Myanmasa
Latviešu
Lietuvių
한국어
ქართული
日本語
Italiano
Íslenska
Bahasa Indonesia
Հայերեն
Magyar
Hrvatski
Galego
Gaeilge
Français
Suomi
فارسی
Euskara
Eesti
Español
English
Ελληνικά
Deutsch
Dansk
Cymraeg
Česky
Català
Bosanski
Български
Беларуская
العربية
APRICOTSFOLLEM A LA PRIMERA CITA

És legal la prostitució a Espanya?

10/12/2015
Behind the obscene: És legal la prostitució a Espanya?

El terme correcte per denominar la situació real de la prostitució a Espanya és alegal, és a dir, no és il·legal ni legal. Pot semblar una ximpleria, però la veritat és que està molt clar i us ho explicarem de manera molt senzilla:

Prostituir-se a Espanya no és delicte, sempre que no es faci a prop de llocs destinats a un ús per a menors, com escoles o parcs. A més en algunes zones d'Espanya, com Barcelona, està penat el consum i la sol·licitud de serveis sexuals en qualsevol via pública, amb multes per a clients i prostitutes que van des dels 750€ fins als 3000€. A Espanya el més segur sempre serà anar a un local on podrem exercir els nostres drets i, sobretot a Barcelona, on hi ha llicències perquè es pugui exercir l'activitat de prestacions sexuals en ells.

La prostitució lliure no està reflectida en el Codi Penal espanyol (d'aquí la seva alegalitat). El delicte que sí que està molt ben especificat és la prostitució de menors, la prostitució obligada a majors d'edat i també el fet de beneficiar-se d'una altra persona que exerceixi la prostitució (explotació), encara que ho faci voluntàriament, és a dir el que tots coneixem com els xulos i les màfies.

Per tot això, i perquè quedi molt més clar, anem a explicar breument com funciona Apricots, no només per als clients, sinó també per a les noies que no coneixen la normativa. Els locals Apricots funcionen exactament igual que qualsevol hotel per hores que conegueu, és a dir, amb unes tarifes de lloguer fixes perquè qualsevol pugui utilitzar les instal·lacions.

Volem aprofitar per explicar algunes de les pràctiques que fan servir moltes cases de noies, que encara que estan molt normalitzades des de fa anys, no són legals.

  • Cobrar a porcentatge és delicte.
  • La casa ha de tenir unes tarifes fixes de lloguer per temps d'ús de les seves instal·lacions.
  • Que la casa cobri al client y pagui a la noia, és delicte.
  • La noia ha de cobrar al client i després pagar la tarifa de l'habitació segons el temps que desitgi ocupar l'habitació. La casa mai ha de cobrar més depenent del servei que realitzi la noia a l'habitació.
  • Que es retingui els diners de les noies per un temps, encara que sigui un sol dia, és delicte.
  • La casa no ha de retenir mai els diners, en cap cas. Ja que la noia és sempre la que ha de cobrar i no haurà de lliurar els seus diners a ningú, únicament pagarà la tarifa de l'habitació.
  • Que es retingui la documentació d'una noia, és delicte.
  • Les cases tenen la obligació de sol·licitar la documentació de les noies i els clients per comprovar que no accedeixin menors a les instal·lacions, però no tenim cap dret a retenir en cap cas la documentació de ningú.
  • Que es multi de qualsevol forma a les noies, és delicte.
  • Cap casa de noies té cap autoritat per multar a ningú.

Aquests punts són alguns dels més importants que volem que tots i totes conegueu i lluiteu per canviar-los si coneixeu cases que no funcionen així. Des d'Apricots us animem a que si teniu qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres per tractar de donar-vos l'assessorament que necessiteu, independentment de si sou o no clients nostres, i també, per descomptat, si sou o no noies que esteu actualment fent servir qualsevol de les nostres instal·lacions.

Comparteix
3 Comentaris
Hola, muy acertado todo y se agradece. Una apreciación, la chica entonces ha de pagar la tarifa de la habitación justo antes de entrar con el cliente, o también se puede cobrar a la chica por días, semanas, quincenas, etc...
Carlos
14/11/2018
Super
Eda
10/9/2016
Es Cuestion de ir a locales que tengan su licencia y hacer las cosas bien muy interesante este articulo el poder saber y acabar con el tema de la ilegalidad de la prostitucion
pepe
7/1/2016

I tu, què opines?

Moltes gràcies per enviar-nos el teu comentari. Prometem donar-li un cop d’ull tant bon punt ens haguem posat les calces.