中文
Українська
Türkçe
Svenska
Српски
Shqip
Slovenščina
Slovenčina
Русский
Română
Português
Polski
Norsk (bokmål / riksmål)
Nederlands
Myanmasa
Latviešu
Lietuvių
한국어
ქართული
日本語
Italiano
Íslenska
Bahasa Indonesia
Հայերեն
Magyar
Hrvatski
Galego
Gaeilge
Français
Suomi
فارسی
Euskara
Eesti
Español
English
Ελληνικά
Deutsch
Dansk
Cymraeg
Česky
Català
Bosanski
Български
Беларуская
العربية
APRICOTSFOLLEM A LA PRIMERA CITA

Cada mes em sangra el cony. Sóc normal?

26/5/2016
Behind the obscene: Cada mes em sangra el cony. Sóc normal?

A vegades arriba i d’altres no. Quan no arriba i no ho has decidit tu, és possible que et caguis en tota la humanitat. No obstant, quan arribi, no et posaràs a saltar de felicitat, perquè els teus nivells de mala hòstia són tan elevats que Satanàs se n’anirà de vacances per cedir-te el seu lloc. És que tenir el xut xorrejant sang i òvuls no fecundats no és tan meravellós com pot semblar.

Així doncs, si encara no ha quedat clar, avui parlaré de la menstruació.

La primera cosa que s’ha de saber sobre ella és que és un regal meravellós de Déu que només les dones hem tingut la sort de rebre, a més de la celulitis. La segona és que és més molesta que un Calippo pel cul a l’hivern.

Els símptomes que caracteritzen aquest procès fisiològic són varis: des del ja mencionat humor satànic, passant per dolors dispersos a vàries parts del cos, nàusees, marejos, postració i penjar-se d’un gronxador cap per avall, aquest últim segons Evax. Un altre element característic és el canvi cromàtic de la sang, però només als anuncis de compreses, on de vermella passa a blava. Tot això és una mica contradictori perquè cap de nosaltres es sent més aristòcrata en aquests dies amb aquest augment de gasos i flatulències.

Tot i que totes les dones cada mes hem d’aguantar la menstruació, a ningú l’hi agrada parlar d’ella i nosaltres som les primeres en sentir-nos incòmodes i avergonyides tractant aquest tema. Que bueno, tampoc és necessari posar-se un cartell al coll amb el text “M’està sangrant la vagina però no passa res, mireu-me com si fos una persona normal”. Portar una estrelleta a la roba seria suficient potser, però el més adequat és parlar d’ella sense abaixar la veu, perquè quan li contem a algú que ens fa mal l’esquena o el cap no ens posem a xiuxiuejar. No ens sentim incòmodes… ni mullades, és clar.

Aquesta estigmatització ha fete que, al 2014, les feministes s’apropiessin del concepte “free-bleding” (lliure sangrat), nascut en un primer moment com a broma a la pàgina anglesa de memes 4chan. En aquesta broma s’animava a les dones a abstenir-se d’utilitzar productes sanitaris, com tampons o compreses, amb la fi de “sangrar lliurement” durant la regla i, a més, convèrcer-les de que els tampons són una eina d’opressió del patriarcat. La broma va acabar transformant-se es un vertader moviment. La protesta més coneguda fou la de Kiran Gandhi (bateria de M.I.A.), que al 2015 va participar a la marató de Londres amb la regla i sense tampó; o sigui que es va fer tot el recorregut sangrant com si fos la protagonista d’una pel·lícula de Tarantino. Kiran sabia que el vermell li quedaba bé i li donava lluminositat a la cara, però no ho va fer per això, sinó per “Les germanes que no tenen accès als tampons i que, a pesar de les rampes i el dolor, ho han d’amagar i fingir que no existeix. Vaig córrer per dir que si, existeix”. Perquè molts països no tenen els privilegis que tenim nosaltres, privilegis que estan davall del paraigües dels drets humans: alimentació, aigua potable, salut i no morir per una hemorragia menstrual, entre d’altres.

Kiran-Gandhi-marathon

Per descomptat la decisió de Kiran Gandhi va rebre bastantes crítiques negatives i fins i tot amenaces, no obstant va donar el pas per a que aquest sentiment de veronya i brutícia associat a la menstruació fos cada vegada menys opriment. Així doncs, al 2015, la poeta canadenca Rupi Kaur va publicar a Instagram una foto d’ella mateixa al llit, d’esquena, amb una taca de sang menstrual tant al seu pijama com als llençols. La fotografia, feta per un projecte universitari que desafiaba les opinions de la societat sobre un tema concret sense l’ús de paraules, fou censurada dues vegades per Instagram per infringir les seves condicions d’ús. És a dir, a més d’odiar els mugrons femenins, Instagram desprecia també la regla. I la veritat és que és una pena, amb lo bonic que quedaria el roig al nou logotip. Tot i això la foto es va fer viral i Instagram va acabar demanant perdó afirmant “Ah, coi, era sang menstrual, no un esquinçament anal!”.

Rupi-Kau-period

Si bé a alguns països la menstruació convinada amb l’escassetat de recursos pot significar un risc per la salut de la dona, a d’altres, on els drets laborals son fonamentals, les dones poden demanar uns dies de “baixa menstrual”. Xina, que des de sempre és màxim defensor dels drets laborals, hòstia, Xina, deixa a les dones lliures de sangrar i sofrir en pau a casa seva, sense treballar. Els xinesos, capito? I passa el mateix al Japó, Taiwan, Indonèisa, Corea del Sud i les oficines centrals de Nike . I tot això ho he volgut contar perquè el concepte de “baixa menstrual” fos conegut pel meu CEO. Perquè com m’ha ensenyat Ausonia, en aquests dies el que més m’apeteix és tirar-me amb un paracaigudes des d’un helicòpter sense por a que el tampó acabi perforant-me el coll uterí per la velocitat de la baixada.

I com que aquest és el magazine de la teva marca del “puterío”, us estareu preguntant si les prostitutes treballen amb la regla. Doncs, segurament hi ha clients dràcula als que els hi agradaria, però en aquests dies les noies prefereixen no prestar servei. Ja sabeu, estan ocupades fent puenting.

Comparteix
1 Comentaris
Asqueroso y escatológico, a muchas mujeres no nos gusta hablar de estos temas y no necesitamos que nadie se recree con ellos intentando "normalizarlo s" simplemente preferimos llevarlos en privado, lo siento pero este articulo no me gustó. Soy lectora vuestra pero no de estas cosas.
Rainbow
22/7/2016

I tu, què opines?

Moltes gràcies per enviar-nos el teu comentari. Prometem donar-li un cop d’ull tant bon punt ens haguem posat les calces.